Een nieuw stukje natuur in Markelosebroek

Zaterdag 5 februari hebben enkele vrijwilligers van de Coöperatie Markelokaal op het land van Herbert en Maaike Nijland een nieuwe houtsingel van 350 meter aangelegd. Herstel van een prachtig stukje natuur in een oud buurtschap.

Herbert Nijland, eigenaar van “Nijland houtzagerij en overkappingen”, heeft hier aan de Enkelaarsweg zijn werkplaats en wil een duurzame bedrijfsvisie waarmaken.

Een grote variëteit inheemse boompjes zijn aangeplant. Naast 16 grote eiken, 2000 stuks bosplantsoen zoals meidoorn, eiken, beuken, essen, hazelaar, berken, elzen, populier, Gelderse roos, vuilboom, esdoorn en kardinaalsmuts. Nu maar hopen dat alles aanslaat. Herbert heeft met deze aanplant een belangrijk onderdeel van zijn bedrijfsvisie gerealiseerd namelijk een regionaal circulair productieproces.

Al een aantal jaren betrekt Herbert Nijland producten die op verschillende landgoederen in de omgeving zorgvuldig zijn geoogst. Hiervoor worden altijd nieuwe bomen aangeplant, zodat duurzaam bosbeheer wordt gerealiseerd. De nieuwe houtsingel is daar nu een concreet voorbeeld van.

Zie voor meer informatie over “Nijland houtzagerij en overkappingen”

https://www.facebook.com/h.nijlandbrandhout

Markelokaal