Thema’s

Lokaal voedsel

Steeds meer mensen zijn bezig met een eigen moestuin of voedselbos of hebben belangstelling daarvoor.

Er is al een klein groepje mensen dat ervaring en kennis op dit gebied met elkaar wil delen. Stuur een berichtje naar info@markelokaal.nl als je ook interesse hebt om mee te doen.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Langjarig landschapsbeheer

Een aantrekkelijk natuurlijk landschap met houtwallen, singels, bosjes, bloemrijke weilanden en akkertjes, is een gemeengoed waar we allemaal van genieten en profiteren.

Via de pilot ‘Marke(be)Loont’ werken we aan een nieuw model, waardoor langjarig landschapsbeheer de aandacht krijgt die het verdient en door ons zelf kan worden geregeld.

De provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente ondersteunen het project, maar de uitvoering is alleen mogelijk door inzet van bewoners zelf (tijd, arbeid, kennis, ambacht, gereedschap, tractoren en machines, grond).

Zie hier de uitleg over MarkeLokaal als een van de pilotprojecten voor een groener Overijssel.

Moestuinwerk

Steeds meer mensen zijn bezig met een eigen moestuin of hebben belangstelling daarvoor. Er is al een klein groepje mensen dat ervaring en kennis op dit gebied met elkaar wil delen.

Stuur een berichtje naar info@markelokaal.nl als je ook interesse hebt om mee te doen.

 
Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Ruilmarkten

De eerste Ruilmarkt van 2019 is geweest op Koningsdag. Deze ruilmarkt stond in het teken van stekjes, plantjes en zaden. Heb je ook een idee voor een ruilmarkt, meld het dan even door te mailen naar info@markelokaal.nl Volgend jaar op Koningsdag houden we weer een MarkeLokaal Ruilmarkt.
Markelokaal