Rogge van de Noordachteresch goed gekeurd voor zaaizaad!!

De afgelopen zomer was het weer volop genieten op en rondom de akker op de Noordachteresch bij Markelo. De rogge en gerst stonden er prachtig bij en langs het wandelpad stonden de akkerranden weer volop te bloeien. Voor de vele wandelaars was het weer genieten, maar vooral ook voor de bijen en diverse vlindersoorten was het weer zeer goed toeven. Inmiddels is het graan geoogst en wordt de opbrengst verwerkt.

Bijzonder dit jaar is dat het Rogge-zaad ook is goedgekeurd voor zaaizaad. Dit zaad is daardoor heel goed bruikbaar als groenbemester na de snijmais oogst. Gewonnen zaaizaad uit de eigen regio, dat past mooi in het gedachtegoed van Markelokaal om te werken aan een lokaal en circulaire aanpak.

Inmiddels zijn er met diverse agrariërs afspraken gemaakt om de rogge van de Noordachteresch te gebruiken als groenbemester, waardoor er al ruim 30 hectare zal worden ingezaaid. Door de goede opbrengst is er ruimte voor ongeveer 60 hectare, dus er is nog ruimte voor extra deelname.

Geïnteresseerde agrariërs kunnen zich aanmelden bij Teun Jan Roeterdink. Teun Jan is bereikbaar via telefoonnummer 06-30211252

Markelokaal