Donderdag 8 juli 2021 Kuierkoare op Kaasplein

Op donderdag 8 juli staat de ‘Kuierkoare’ van de Coöperatie van MarkeLokaal vanaf 9.00 uur weer opgesteld nabij Mina’s tuintje op het Kaasplein in Markelo. Behalve informatie over langjarig landschapsbeheer en versterken van de biodiversiteit in en buiten het dorp zijn er ook weer lokale producten te koop. Meel en bloem, pasta en appelsap, maar ook yoghurt, vanille en honing van eigen Markelose bodem. Ook ligt er informatie over het moderne Markelose melkveebedrijf van Henk en Alina Udink.

“Nu de bessenstruiken op het Kaasplein vrucht dragen kunnen we ook de bessen te koop aanbieden. De twee uitgaven van ‘het Eetbare Erf’ liggen ook weer op tafel. In de boekjes zijn mooie recepten opgenomen, die door een Markelose schrijfgroep zijn verzameld. Daarnaast liggen er ook recepten van eerstejaars leerlingen van de Waerdenborch. Zij hebben de afgelopen maanden met het tarwemeel van Markelokaal verschillende baksels uitgeprobeerd”, vertelt Gerard Hazewinkel enthousiast.

Kortom loop donderdagmorgen even naar de Kuierkoare van MarkeLokaal op het Kaasplein, om een praatje te maken of je te laten verrassen door het lokale werk van onze coöperatie.

Markelokaal